duminică, 15 mai 2011

Cum sa accesezi Facebook daca acesta este blocat

Probabil esti un angajat intr-o corporatie iar seful tau a decis sa blocheze in biroul tau accesul la Facebook.com... sau poate esti un simplu elev, iar la tine in scoala, administratorul de retea a decis blocarea retelelor de socializare... Deci nu vei putea intra sa chat-uiesti, sa vezi noile statusuri ale prietenilor tai, nimic... ok!
In urma acestui articol vei stii cum sa ocolesti aceasta restrictie!

Recent incercam sa accesez Facebook-ul de pe un calculator din facultate si am observat ca nu se incarca deloc. Si nu era singurul site care nu se incarca! Facebook, Twitter, MySpace, Hi5, toate erau blocate!
M-am gandit ceva timp la aceasta problema si pana la urma am gasit cateva solutii!

Acceseaza Facebook cu un Secure Web Proxy

Cea mai usoara cale de a accesa Facebook-ul atunci cand este blocat este folosirea un Secure Web Proxye. Am verificat cateva dintre ele si l-am ales cam pe cel mai bun dintre toate: http://www.securitales.com. Motivul pentru care l-am ales este faptul ca suporta Facebook Chat, incarcarea pozelor si foarte multe jocuri pe care le-am incercat (cred ca le suporta pe toate). Si, desigur, este securizat - tot traficul se face pe https, deci totul este (foarte) securizat
Singurul minus pe care-l are aceasta solutie este faptul ca e disponibila doar 10 minute (trial). Totusi, varianta platita nu este asa de scumpa.

Acceseaza Facebook.com folosind adresa de IP

Este foarte usor sa accesezi Facebook folosind andresa lui de IP. Mai jos sunt pasii prin care puteti deschide Facebook-ul folosind adresa lui de IP:
1. Deschide command prompt (start->run->type "cmd") si scrie “Ping facebook.com -t”
Know the IP address of Facebook
2. Vei vedea IP-ul Facebook exact ca in imaginea de mai sus. Acum nu mai ramane decat sa scrii adresa de IP in locul adresei (www.facebook.com) si sa navighezi pe Facebook.
Nota: Daca nu puteti accesa command prompt pentru ca administratorul de retea a interzis acest lucru, va recomand acest site prin care puteti afla adresa de IP a Facebookului.

Acceseaza Facebook.com cu Opera Mini Browser

Daca nicio metoda de mai sus nu a functionat pentru a deschide Facebook.com, atunci puteti incerca inca o solutie. Deschideti Facebook cu Opera mini demo link in browser-ul vostru si cu siguranta veti putea sa navigati pe el.
Open blocked websites using opera mini browser
Opera Mini este facut pentru a testat site-urile mobile si este o solutie foarte buna de accesat site-urile care sunt blocate. Puteti accesa versiunea mobile a Facebook-ului prin adresa http://m.facebook.com.
Aceasta solutie ar trebui sa mearga 99.9%.

Access Facebook folosind site-uri Proxy

Alta solutie ar mai fi sa incercati sa accesati site-ul prin intermediul unui proxy, dar aceasta metoda are un dezavantaj mare deoarece foarte multe proxyuri sunt blocate deja de administratorii site-urilor.
access facebook.com from a proxy website
Proxyheaven a mers pentru mine. Folosind aceasta metoda am reusit sa-mi accesez conturile de pe site-urile de socializare: ex: Facebook, Twitter, MySpace.
Daca mai stiti si alte metode, lasa-ti un comentariu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu